nordsjaelland

Nivå Center / Bycenter

Nivå Center - Bycenter i Nivå - Nordsjælland - åbningstider, butikker

Nivå Center Ligger Tæt På Nivå Station
  
Gratis Parkering Og Tankstation. Nivå Bycenter Er Et Mindre Center Som Er Populært Af De Lokale 

Nivå Center gennemgår en renovering og er en del af nivås nye vision om en moderne bymidte. 
Skole – Boliger – Sportshal – Kulturhus – Svømmehal –  detailbutikker
Nivå Center er et lokalt indkøbscenter beliggende ved Nivå Station i Fredensborg Kommune  i Nordsjælland, ca. 30 km nord for København.

 

Nivå Center er et lokalt indkøbscenter beliggende ved Nivå Station i Fredensborg Kommune  i Nordsjælland, ca. 30 km nord for København.

Nivå Centret havde 27 butikker samt spisesteder. 

Pt der er en Netto, en kiosk samt et bibliotek.
Der er en OK tank station. 

Supermarked åbningstider:
Mandag-søndag 08-21.00

Nivå Center - Bycenter i Nivå - Nordsjælland - åbningstider, butikker

Hvad bygger Fredensborg Kommune?

Byrådet forventer at investere ca. 450 mio. kr. i de bygninger og faciliteter, som er samlet under begrebet Generationernes Hus. Der er ikke tale om ét stort hus, men om bygninger tæt placeret i bymidten. Her kan de supplere hinanden og dermed bidrage til realisere visionen om, at generationer og interesser – fx i forenings- og kulturlivet – mødes, og dermed skaber et blomstrende byliv i Nivå dagen lang, hele året rundt.

Kort fortalt handler det om:

Skole og plejecenter

Der opføres en ny skole, som fuldt udbygget kan rumme ca. 1.000 elever i fire spor og hvor fx kantine, faglokaler, multisal mv. tænkes sammen med funktioner i det nye plejecenter og bibliotek/ kulturhus, så også børn og ældre mødes på tværs. Bygningen af skolen er en del af kommunens store skoleprojekt Fremtidens Folkeskoler.

Bibliotek/kulturhus

De nuværende bygninger bevares og udbygges, så skolebiblioteket kan integreres, ligesom SFO for de ældste elever. Her indrettes fx også musiklokaler, som kan bruges af skolens og musikskolens elever samt foreninger.

Sportshal

Ved siden af NKK Hallen opføres en ny hal, så de i alt to haller kan dække både skolens og foreningslivets behov.

Svømmehal

I planen kan svømmehallen placeres tæt på stationen, så der er nem adgang for alle kommunens borgere.

Byrådet har derudover besluttet at afklare mulighederne for at etablere et sundhedshus i bymidten samt behovet for yderligere dagtilbudspladser.  

Hvornår går byggeriet i gang?

Byggeriet af de nye butikker og boliger (fase 1) skal begynde i 2023. Herefter følger kommunens investeringer. I første omgang i den nye skole, hvor eleverne kan flytte ind i 2026. Den endelige rækkefølge med plejecenter, bibliotek mm. er endnu ikke fastlagt.

Den samlede plan

Da den samlede plan for Nivå Bymidte er meget omfattende, er det mest realistiske bud, at der går mindst 10 år, før det hele er fuldført.

Byggeriet af de mange nye boliger er bl.a. afhængig af de økonomiske konjunkturer og investorernes vurdering af, hvor mange nye boliger markedet kan bære af gangen.

 

nivå center - bycenter Nordsjælland

Nivå Bibliotek

nivå center - bycenter Nordsjælland

FREDENSBORG KOMMUNE

Rådhuset
Egevangen 3B
2980 Kokkedal
72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk